Polityka prywatności - Profesjonall - Twoje biuro podróży

LATO 2019 JUŻ WKRÓTCE - zapraszamy

PROMOCJE !!!

 

 

Polityka prywatności


logo"Profesjonall"
Biuro Obsługi Turystycznej Iwona Pietrasiuk


PROCEDURA RODO - BOT PROFESJONALL

W dniu 25 maja 2018 r. weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 powyższego Rozporządzenia (zwanego dalej RODO) podajemy naszym klientom indywidualnym i instytucjonalnym poniższe informacje:

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest PROFESJONALL BIURO OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ IWONA PIETRASIUK, ul. WITOLDA PILECKIEGO 5/4, 10 – 693 OLSZTYN;

2. W BOT PROFESJONALL nadzór nad systemem ochrony danych osobowych pełni osoba, dostępna pod adresem poczty elektronicznej : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.;

3. Gromadzenie i przetwarzanie Państwa danych osobowych, w sposób tradycyjny (wersja papierowa) lub elektroniczny odbywa się w następujących sytuacjach:
a) aktywność na stronie internetowej profesjonall.pl (formularz kontaktowy, pliki cookies);
b) korespondencja w formie tradycyjnej (papierowej) lub za pomocą poczty elektronicznej;
c) zawarcie i realizacja umowy na imprezę turystyczną (niezbędne dane obu jej stron);
d) zakup usług (umowy, rejestry, formularze zgłoszeniowe, faktury, płatności gotówkowe oraz przelewy bankowe);
e) wystawianie faktur za usługi i pakiety imprezy turystycznej (dział księgowości).

4. Podstawę prawną gromadzenia i przetwarzania Państwa danych osobowych, zgodnie z artykułem 6 ust 1 lit a-c i f RODO, stanowi jedna z poniższych przesłanek:
a) zgoda osoby której dane dotyczą;
b) konieczność zawarcia i realizacji umowy na imprezę lub usługę turystyczną;
c) konieczność wypełnienia obowiązku prawnego;
d) prawnie uzasadniony interes administratora danych.

5. Państwa dane osobowe przekazywane będą bezpośrednio przez BOT PROFESJONALL na mocy zawartych umów powierzenia danych osobowych (zgodnie z art. 28 RODO) poniższym podmiotom przetwarzającym te dane:
a) firmom informatycznym obsługującym nasz serwis internetowy, formularz kontaktowy oraz pocztę elektroniczną;
b) firmom świadczącym usługi pocztowe (kurierskie);
c) podmiotom, które będą realizowały poszczególne usługi oraz świadczenia dotyczące realizacji imprezy turystycznej (gostorzy bazy noclegowej, ubezpieczenia podróżne);
d) touroperatorom turystycznym, z którymi współpracuje BOT PROFESJONALL, na konkretne zlecenie klienta.

6. Państwa dane osobowe mogą być przekazywane do państwa trzeciego, którego podmiot świadczy usługi na rzecz realizacji imprezy turystycznej (hotele).

7. Państwa dane osobowe przechowywane będą:
a) do czasu cofnięcia zgody lub wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych osobowych;
b) do czasu pełnego zrealizowania i rozliczenia zawartej umowy na usługi turystyczne lub imprezę turystyczną;
c) w terminach szczegółowo określonych w zapisach prawa.

8. Na podstawie art. 15-18 oraz 20-22 RODO przysługują Państwu prawa w związku z przetwarzaniem danych:
a) prawo dostępu do danych;
b) prawo do sprostowania danych;
c) prawo do usunięcia danych;
d) prawo do ograniczenia przetwarzania danych;
e) prawo do przenoszenia danych;
f) prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
g) prawo do niepodlegania decyzji opartej wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu (w tym profilowaniu) danych.

9. Podanie przez Państwa swoich danych osobowych jest dobrowolne, ale równocześnie jest niezbędne do zawarcia i prawidłowej realizacji umowy na imprezę lub usługę turystyczną oraz zawarcie polisy ubezpieczenia podróżnego na czas trwania imprezy turystycznej.

10. Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w wypadku stwierdzenia jakiegokolwiek naruszenia przepisów prawa i zasad ochrony danych osobowych.

Przedstawione programy mają charakter ramowy. Kolejność zwiedzania może ulec zmianie w zależności od warunków pogodowych oraz kondycji uczestników.
Oferta zawarta na portalu nie jest ofertą w ścisłym rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Ceny poszczególnych imprez są uzależnione od aktualnego kursu euro i dolara w dniu dokonania rezerwacji i mogą różnić się od przedstawionych w portalu.

Oferta jest własnością BOT PROFESJONALL i jest chroniona prawami autorskimi.

 

GWARANTUJEMY BEZPIECZNE WAKACJE

gothaer - Dobre ubezpieczenia dla naszych klientów


WSPÓŁPRACA


allitaliaairlingusbritishplllot
lufthansaryanturkishwizz

polferiesstena
7islandsactivetalmaturbestrisenbutcomfortceasy-travel
eximfunclubgandalf-travelkonsorcjumlekierlogosOK-Tours
oskarnethpbpskarpawatrawygoda